Az utóbbi időben nagyon sokszor került nálunk az asztalra ez a gyümölcsös sajttorta, ami hatalmas sikert aratott. Nagyon finom könnyű desszert, gyorsan megvan és sokfélén variálható.
HOZZÁVALÓK:
a torta aljához:
- 12 db csokis keksz (a Lidlben és a Sparban is kapható amerikai csokis kekszre gondolok)
- 60 g olvasztott margarin
a krémhez:
- 250 g gyümölcsjoghurt (a fotózott tortához epreset használtam, de bármilyen más tetszőleges ízűvel lehet kísérletezni)
- 200 ml habtejszín
- 70 ml gyümölcslé (jelen esetben a Lidlben kapható 1,5 literes kiszerelésű erdei gyümölcsös levet használtam, de pl tökéletesek a Cappy italok is - lényeg, hogy ne rostos legyen!)
- 2 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 2 csomag Dr Oetker zselatin fix
a zseléhez:
- 160 ml gyümölcslé (újra az erdei gyümölcsléhez nyúltam)
- 1 csomag Dr Oetker színtelen tortazselé
Az összeállítás menete a következő: a csokis kekszet az olvasztott margarinnal egy aprítóba teszem, szépen ledarálom és a kész masszát belesimítom egy kapcsos tortaforma aljába. Nem érdemes nagyon lenyomkodni a kekszréteget, mert a torta hűtése közben nagyon összeáll és megkeményedik, nehezen lehet majd vágni.
A krémhez minden hozzávalót egy nagy tálba öntök és botmixerrel homogén állagúra keverem az egész masszát. Ezt rákaparom a kekszrétegre és mehet be az egész a hűtőbe kb 1,5-2 órára.
Végül a tortazselét készítem el a csomagoláson leírtak szerint. Ha ez is megvan, mehet a torta tetejére. Még kb 2 óra pihenés, de még jobb egy egész éjszaka és lehet is kibontani a formából és szeletelni a tortát.